Start nu met Pinterest voor je bedrijf

door | nov 28, 2018 | Pinterest | 0 Reacties

Weet je dat er nog een andere manier is om de bekendheid van je bedrijf te vergroten? Er is een website waar je gratis je ideale klant bereikt, extra bezoekers op je website krijgt en meer verkoop.

Heb je Pinterest al ontdekt? Misschien gebruik je het privé om inspiratie op te doen of heb je er nog nooit van gehoord? Als je Pinterest op de juiste manier inzet kan je een boel mensen bereiken die op zoek zijn naar wat jouw bedrijf aanbiedt.

Visuele zoekmachine

Pinterest is geen social media kanaal net als Facebook of Instagram. Je hoeft niet te betalen om honderden mensen te bereiken. Ook hoef je geen vragen te stellen of de interactie met je volgers aan te gaan. Druk maken over een selfie of bedenken wat je nu weer moet posten hoeft al helemaal niet.

Wat is Pinterest dan wel?

Pinterest is een zoekmachine. Net als Google. Een visuele zoekmachine waar gebruikers zeer betrokken zijn en zoeken naar inspiratie om van bedrijven zoals die van jou te kopen. Pinterest is sinds 2010 online (www.pinterest.com) en wordt genoemd als één van de snelst groeiende websites aller tijden.

Mensen gaan naar Pinterest om ideeën te ontdekken, bewaren en proberen. Pinterest zit vol inspirerende, actiegerichte ideeën. Een idee, ook wel ‘pin’ genoemd, bestaat uit een afbeelding of video, een beschrijving en een link die terug leidt naar de bron. Als mensen op de url van een pin klikken, ontdekken ze meer over het idee en kunnen dan actie ondernemen. Zo krijg je via Pinterest extra bezoekers op je website.

Pinterest voor je bedrijf

Onlangs maakte Pinterest een nieuwe mijlpaal bekend: Wereldwijd gebruiken 250 miljoen mensen iedere maand Pinterest om nieuwe ideeën te ontdekken. Meer dan 50% daarvan is internationaal en 80% gebruikt Pinterest op een mobiele apparaat (via de Pinterest app op een smartphone of tablet).

Ook interessant om te weten, is dat inmiddels 1.5 miljoen bedrijven Pinterest gebruiken voor hun bedrijf of merk.

Dit bewijst maar weer dat veel mensen Pinterest nodig hebben. Pinterest is dé plek waar mensen zichzelf kunnen zijn en waar het draait om het vinden van inspiratie. Dat kan van alles zijn, inspiratie vinden voor je hobby of voor een nieuwe look, een heerlijk recept, een zonnige vakantie, voor een nieuw interieur of een dienst die jij aanbiedt.

Voordelen van Pinterest

Als creatief reclamebureau, marketingbureau of webshop deel je foto’s, afbeeldingen of video’s op Pinterest. Door het toevoegen van een omschrijving en de juiste zoekwoorden maak je het pinners eenvoudig om je content te vinden.

 Actief aan de slag met Pinterest heeft vele voordelen:
  • meer mensen zien jouw beelden
  • beelden op Pinterest kunnen eenvoudig door anderen worden verspreid
  • beelden vanaf je website worden door gebruikers gratis verspreid op Pinterest
  • gebruikers volgen je eerder als je actief bent en regelmatig nieuwe beelden bewaard
  • mensen die je beelden vinden op Pinterest zijn bewust op zoek naar wat jij biedt
  • mensen die interesse hebben in je product of dienst klikken door naar je website voor meer informatie

Resultaten met Pinterest

Als één van de eerste Pinterest gebruikers in Nederland was ik gelijk verkocht aan dit visuele platform. Toen ik eenmaal doorhad hoe je Pinterest gebruikt in combinatie met je website en wat het effect daarvan is, werd ik nog enthousiaster.

Inmiddels is mijn bereik en het aantal volgers op Pinterest enorm gegroeid. Na Google komen de meeste mensen via Pinterest op mijn website terecht. Doordat ik iedere dag actief beelden plaats op Pinterest, vergroot ik mijn bereik, bekendheid en krijg ik extra bezoekers op mijn website.

Pinterest maakt inmiddels deel uit van de marketingstrategie van vele ondernemers, bedrijven en merken.

Ben jij klaar voor extra bezoekers op je website en meer verkoop?

Hi, mijn naam is Archana Haarnack. Ik help ondernemers met Pinterest Marketing en Social Media Coaching. Wil je weten wat ik voor jou en je bedrijf kan betekenen? Neem contact met mij op voor meer informatie.

Archana Haarnack Pinterest Expert & Social Media Adviseur Website: www.archana.nl E-mail: info@archana.nl Telefoon: +31 (0)6 18394922
Ben jij klaar voor extra bezoekers op je website en meer verkoop? Hi, mijn naam is Archana Haarnack. Ik help ondernemers met Pinterest Marketing en Social Media Coaching. Wil je weten wat ik voor jou en je bedrijf kan betekenen? Neem contact met mij op voor meer informatie. Archana Haarnack Pinterest Expert & Social Media Adviseur Website: www.archana.nl E-mail: info@archana.nl Telefoon: +31 (0)6 18394922