Privacyverklaring Social Media Ondernemer

 

 Social Media Ondernemer B.V. verwerkt persoonsgegevens van haar klanten, prospects en andere contactpersonen. Wij doen dit om onze klanten zo goed mogelijk te helpen en onze doelstellingen te bereiken. In deze privacyverklaring leggen we uit waarom en op welke manier we jouw persoonsgegevens verwerken. 

 

Wij hebben geen Functionaris Gegevensbescherming (FG) in dienst, maar we willen graag helpen met het beantwoorden van jouw vragen. Bij eventuele vragen over jouw persoonlijke gegevens kun je contact met ons opnemen via info@socialemdiaondernemer.nl.

Over ons 

Social Media Ondernemer B.V. is een online (training)platform voor ondernemers op het gebied van social media marketing. Social Media Ondernemer B.V. is gevestigd aan de Velmolenweg 54A, 5404 LD te Uden en is verantwoordelijk voor de verwerking van jouw persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. 

 

We vinden jouw privacy erg belangrijk en zorgen ervoor dat de persoonsgegevens die je met ons deelt zorgvuldig worden behandeld. Deze privacyverklaring ziet op al onze verwerkingen – ook indien we samen met andere partijen persoonsgegevens verwerken (bijvoorbeeld in geval van het versturen van facturen). In deze privacyverklaring lichten we graag toe hoe we zorgvuldig om gaan met jouw persoonsgegevens.

Welke persoonsgegeven verwerkt Social Media Ondernemer?

We verwerken je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze (online) diensten, deelneemt aan onze live events en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Een voorbeeld van deze laatste is het downloaden van e-books of het volgen gratis online trainingen.

 

Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij mogelijk verwerken, afhankelijk van de product of dienst die je afneemt of gebruikt:

Voor- en achternaam

Adres

Woonplaats

Telefoonnummer

E-mailadres

Bedrijfsnaam

Bedrijfsgegevens 

IP-adres

Locatiegegevens

Gegevens over jouw activiteiten op onze website

Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld door een aanmelding op onze website, in correspondentie en telefonisch

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die Social Media Ondernemer verwerkt

We verwerken persoonsgegevens voor de volgende doelen: 

 

Wettelijke verplichtingen 

Een klein deel van onze verwerkingen is wettelijk verplicht. Hierbij gaat het vooral om persoonsgegevens die nodig zijn om aan onze belastingplicht te voldoen.

 

Ledenadministratie en dienstverlening 

In onze ledenadministratie houden we alle prospects en klanten van Social Media Ondernemer bij, met daarbij de relevante contactpersonen. Van contactpersonen houden we verschillende persoonsgegevens bij om onze (gratis) diensten en producten zo optimaal mogelijk uit te voeren. Zo houden we contactdetails bij om: 

- jouw inschrijving en/of betaling af te handelen nadat je een product of dienst hebt afgenomen; 

- een account voor je aan te maken nadat je jezelf hebt geregistreerd; 

- onze (gratis) diensten te leveren die je hebt afgenomen; 

- je te kunnen bellen of e-mailen indien nodig om de dienst uit te voeren die je bij ons hebt afgenomen; 

- je te informeren over (wijzigingen van) onze producten en diensten die je eerder hebt afgenomen. Hiervoor kun je je altijd afmelden; 

- om nieuwsbrieven en mailings te verzenden waarvoor je je hebt aangemeld.

 

Indien je contact met ons wilt opnemen kan dat via verschillende kanalen. Namelijk via telefoon, email, post en Facebook. Om dit mogelijk te maken verwerken ook hiervoor persoonsgegevens. 

 

Nieuwsbrieven en mailings 

Je kunt je bij ons aanmelden voor verschillende nieuwsbrieven en mailinglijsten. Soms zijn deze nieuwsbrieven gepersonaliseerd op basis van bepaalde acties die je hebt ondernomen. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde campagnes over onze producten en (gratis) diensten of aan e-mails ter herinnering van een training of een e-mail met de download van een e-book.

 

Je hebt altijd de mogelijkheid om jouw voorkeuren voor het ontvangen van nieuwsbrieven en e-mails aan te passen. Als je geen nieuwsbrieven wilt ontvangen, dan kan je je onderaan iedere mail uitschrijven. 

 

Privacy waarborg

 Om de audits van het Privacy Waarborg te kunnen afnemen, toesturen en beoordelen worden contactgegevens verwerkt. 

 

Werving (marketing)

Om met iedereen contact te onderhouden verwerken wij ook van hen contactdetails en interessegebieden over onze producten, zoals online trainingen en live events. 

 

Voor campagnes voor (gratis) diensten en producten van Social Media Ondernemer (en Social Media Ondernemer gerelateerde campagnes zoals onze evenementen) verwerken we ook persoonsgegevens. Bijvoorbeeld IP-adres, cookie ID, social ID en/of surfgedrag. Dit doen we om op de juiste plekken de meest relevante advertentie te kunnen laten zien. 

 

Daarnaast maken wij voor Social Media Ondernemer (en Social Media Ondernemer gerelateerde campagnes zoals onze evenementen) gebruik van ‘aangepaste doelgroepen’ via Facebook. Denk hierbij aan bijvoorbeeld ‘aangepaste doelgroepen’ op basis van het gedrag op onze website of op basis van een e-mailadres. 

E-mailadressen worden aangeleverd en geanonimiseerd voor het aanmaken van doelgroepen die we met onze advertenties via Facebook willen benaderen. We ontvangen hierover vervolgens rapportages met geanonimiseerde gegevens. Op deze platforms kunnen (gepersonaliseerde) advertenties worden getoond. Wij geven hiervoor geen persoonsgegevens door aan derde partijen, tenzij je daar ondubbelzinnige toestemming voor hebt gegeven. 

 

Als je niet wil dat via deze platforms advertenties worden getoond dan kun je dat bij ons aangeven via eerder genoemde contactgegevens. Ook kun je je hiervoor bij de betreffende platforms afmelden. 

 

Let op: het kan zijn dat je daarna nog steeds advertenties van Social Media Ondernemer te zien krijgt. In deze gevallen val je in een algemene doelgroep waar wij onze campagne op richten. 

 

Verbetering dienstverlening Social Media Ondernemer 

Voor de verbetering van onze dienstverlening houden wij ook persoonsgegevens bij. Bijvoorbeeld: Conversieratio’s en open rates om te zien hoe relevant onze e-mails (nieuwsbrieven, herinneringen van webinars en downloads van e-books) zijn.

Geautomatiseerde besluitvorming

Social Media Ondernemer neemt geen besluiten op basis van geautomatiseerde verwerkingen (algoritmes) die nadelige gevolgen kunnen hebben voor jou.

Bewaren van persoonsgegevens

Persoonsgegevens mogen niet langer bewaard worden dan noodzakelijk is. De bewaartermijn is afhankelijk van het doel waarvoor we de gegevens hebben gekregen of verzameld en van eventuele wettelijke plichten om gegevens te bewaren. Heb je hier vragen over, dan kun je contact opnemen met info@socialmediaondernemer.nl.

Recht van betrokkenen

Onder de AVG heeft iedereen een aantal rechten. Wij doen ons uiterste best om hier zo goed mogelijk aan te voldoen. Heb je tips of opmerkingen? Laat het ons dan weten! Om van je rechten gebruik te maken kun je contact met ons opnemen.

 

- Informatie en inzage: uiteraard kun je inzien welke persoonsgegevens we van jou verwerken. We vertellen je dan ook graag meer over het hoe en waarom we die gegevens verwerken.

- Rectificatie: heb je het idee dat we verkeerde gegevens van jou hebben? Laat het ons dan weten, dan passen we het aan.

- Vergetelheid: je kan de persoonsgegevens die wij van jou hebben verwijderen. Het kan zijn dat we voor andere doeleinden (administratie of ontdubbelen bijvoorbeeld) die gegevens dan nog wel moeten verwerken.

- Beperking: heb je het idee dat wij jouw persoonsgegevens onrechtmatig of onjuist verwerken, dan kun je die verwerking ook laten beperken.

- Bezwaar (verzet): voor de verwerking van jouw persoonsgegevens kan je bezwaar indienen. Gaat het om marketing? Dan zullen we die verwerking zo snel mogelijk beëindigen.

- Overdraagbaarheid: dit is een nieuw recht onder de AVG om je persoonsgegevens over te (laten) dragen. Mocht je hier gebruik van willen maken, neem dan even contact met ons op.

 

Daarnaast kun je ook:

- Toestemming intrekken: bijvoorbeeld voor het ontvangen van e-mailings. Als je toestemming voor een andere verwerking wil intrekken, kun je contact met ons opnemen. Dit kan via info@socialmediaondernemer.nl.

- Klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP): denk je dat wij niet handelen in overeenstemming met de privacywetgeving? Dan horen we dat natuurlijk graag. Je kan hierover sinds mei 2018 ook een klacht indienen bij de AP. Je kunt de AP tippen via dit formulier

Grondslagen van de verwerkingen

Zoals hierboven toegelicht verwerken wij sommige gegevens voor het uitvoeren van een wettelijke plicht, sommige voor het uitvoeren van een overeenkomst (lidmaatschap, aanmelden live evenement) en de meeste voor het uitvoeren van het gerechtvaardigd belang van Social Media

Ondernemer: het uitvoeren van onze doelstelling. Wil je meer weten over de afweging die wij bij het gerechtvaardigd belang maken dan weet je ons te vinden! Tot slot verwerken we sommige gegevens met jouw toestemming, dit gaat met name over online tracking methodes. 

Delen van persoonsgegevens door Social Media Ondernemer met derden

We delen jouw persoonsgegevens met businesspartners en derden als dit noodzakelijk is voor het uitvoeren van de overeenkomst en om te voldoen aan een eventuele wettelijke verplichting. Ook in enkele andere gevallen verstrekken wij jouw persoonsgegevens aan derden, maar dit doen wij alleen

met jouw nadrukkelijke toestemming hiervoor.

Leveranciers

Met bedrijven die je gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een verwerkersovereenkomst om eenzelfde niveau van beveiliging te garanderen en de vertrouwelijkheid van jouw gegevens te bewaken. Wij blijven verantwoordelijk voor deze verwerkingen. Wij maken gebruik van de volgende leveranciers die persoonsgegevens verwerken namens SocialMedia Ondernemer, met wie elk verwerkersovereenkomsten afgesloten zijn: Cijferadvies, Snelstart, Facebook, Google, Gotowebinar (LogMeIn, inc), ManyChat, Mailchimp, ActiveCampaign, AdPage.

Google Analytics 

We hebben een bewerkersovereenkomst afgesloten met Google. De gegevens die we in Google Analytics verzamelen worden geanonimiseerd en versleuteld. Het zogeheten ‘delen van gegevens’ met Google staat uit. Tot slot gebruiken wij de Analytics-cookies niet in combinatie met andere diensten van Google.

Hoe Social Media Ondernemer persoonsgegevens beveiligt

We nemen de bescherming van jouw gegevens serieus en nemen passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er zijn aanwijzingen van misbruik, neem dan contact op via info@socialmediaondernemer.nl. 

 

We hebben de volgende maatregelen genomen om jouw persoonsgegevens te beveiligen:

- Servers en apparaten van onze medewerkers zijn uitgerust met actuele beveiligingssoftware, zoals een virusscanner en firewall.

- We versturen jouw gegevens alleen via beveiligde internetverbindingen (SSL) . Dit kun je zien aan de adresbalk ‘https’ en het hangslotje.

- Toegang tot persoonsgegevens vanaf mobiele apparaten is ingeperkt en wordt actief gemonitord.

 

Alle medewerkers van Social Media Ondernemer die toegang hebben tot persoonsgegevens zijn getraind in het zorgvuldig omgaan met jouw gegevens. 

 

DKIM zijn internetstandaarden die wij gebruiken om te voorkomen dat jij uit onze naam e-mails ontvangt die virussen bevatten, spam zijn of bedoeld zijn om persoonlijke (inlog)gegevens te bemachtigen.

Links

Op de websites van Social Media Ondernemer zijn een aantal verwijzingen naar andere websites van organisaties te vinden. Social Media Ondernemer is niet verantwoordelijk voor de manier waarop die partijen persoonsgegevens verwerken. Daarvoor kun je het privacy statement van de betreffende organisatie lezen.

Cookie Verklaring

De website van Social Media Ondernemer maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.